CMAS
Confederation Mondiale des Activites Subaquatiqes Overkoepelende Wereldlijke Organisatie
PADI
Professional Association of Diving Instructors. CommerciŽle duikopleiding waarbij binnen een vastgestelde periode, voor een van tevoren afgesproken bedrag, een duikbrevet kan worden gehaald, volgens het modulaire systeem.
NOB
Nederlandse Onderwatersport Bond
Overkoepelende Nederlandse organisatie waarbij de meeste Nederlandse duikverenigingen zijn aangesloten. De NOB hanteert een systeem van brevetten welke internationaal wordt erkend. Examens worden tegenwoordig volgens het modulen systeem afgenomen. Bij NOB clubs betaalt men meestal een maandelijkse contributie en lidmaatschap van het NOB. Daarvoor worden meerdere malen per jaar cursussen en examens georganiseerd
IDD
In Nederland gevestigde commercieŽle duikopleidingen met vestigingen over de hele wereld. Specialities en examens volgens het modulaire systeem.
SSI
Scuba Schools International SSI heeft vestigingen over de hele wereld. Er wordt er opgeleid volgens een modulair systeem. Ervaring wordt opgedaan door het volgen van specialties (na de basis opleiding Open Water Diver) maar ook bestaat er een erkenningsniveau gebasseerd op het aantal duiken.
IDEA

International Diving Educators AssociationDuikopleidingen in Nederland & Belgie
Westen
Noord-Holland
Zuid-Holland
Utrecht

Belgie
Vlaanderen

Noord Nederland
Groningen
Friesland
Drenthe

Speciale opleidingen
Duikopleidingen voor gehandicapten.

Oost Nederland
Overijsel
Gelderland
Flevopolder
Zuid Nederland
Brabant
Limburg
Zeeland

Duikopleidingen in Belgie


Reacties en aanvullingen op deze pagina E-mail Ron Offermans
Laatste update 18 februari 2009