Kattendijke ( 64 )
Flora & Fauna
Bijzondere waarnemingen
Routebeschrijving
Getijdentabel

Dieptekaartje

Bij een zijweg maakt de Steldijk een kleine knik. Deze duikplaats ligt het dichtst bij het dorp Kattendijke en is daarom ook Kattendijke genoemd. Het is nog wel mogelijk om nog dichter bij het dorp Kattendijke de Oosterschelde in te gaan, maar daar loopt de vaargeul wel erg ver van de kant af. Buiten wat oude dammetjes zijn er verder geen andere obstakels onderwater zodat je je hier volledig kan concentreren op de begroeiing.

De begroeiing bestaat o.a. uit Zeeanjelieren, Weduwrozen en Gorgelpijpjes , maar uiteraard ook veel Oesters en Mosselen. En waar mosselen zijn, zijn Zeesterren. Zeesterren kunnen zich hier, op de aanwezige mosselbanken, tonnetje rond eten. Uiteraard niet zo tonnetje rond als hun nauwe familielid de Zeeappel, maar toch. Buiten de Kleine zeeappel is er langs de dijk bij Wemeldinge onlangs de veel zeldzamere “Eetbare zeeappel” gesignaleerd, deze is aanmerkelijk groter met vrij korte stekels.

Hieronder staan de "eventuele" bijzondere waarnemingen die op deze duiklocatie zijn gedaan en gemeld aan de "SPUISLUIS" van de stichting Anemoon


23-05-2002 Eetbare zeeappel Peter H. van Bragt (Locatie Wemeldinge, maar niet verder gespecificeerd)

Via het MOO project worden er zoveel mogelijk waarnemingen verzameld om inzicht te krijgen over wat er onderwater leeft in Zeeland.

Duikplaats Kattendijke ligt in het Noorden van het Zeeuwse eiland Zuid-Beveland

Als je vanuit Schouwen-Duiveland komt ga je richting Goes. Via de Zeelandbrug kom je eerst in Noord-Beveland. Als je de weg blijft volgen (richting Goes) kom je, al na een tiental kilometers via een brug over het sluizencomplex, in Zuid-Beveland. Nog even door rijden tot de stoplichten. Bij de stoplichten linksaf over de Langestraat naar Wilhelminadorp. Dwars door het dorp heen de brug over en meteen rechtsaf. Borden Kattendijke volgen. Eerst door een bungalowpark naar een dijkweggetje, dat is de Kattendijksedijk. Als je deze dijk volgt kom je vanzelf op de dijk langs de Oosterschelde.

Vanuit het Noorden Oosten en Belgie ga je richting Bergen op Zoom, om dan via de A58 richting Vlissingen te rijden. Dan neem je de afslag Kapelle (34). Je rijdt via de Biezelingsestraat het dorp in. Bij een t-splitsing ga je rechtsaf de Ooststraat in. Bij een rotonde ga je rechtdoor, over de N671 richting Wemeldinge. In Wemeldinge aangekomen ga je niet rechtsaf het dorp in, maar blijf je op de Wemeldingse Zandweg rijden tot je aan de rechterzijde bij de Hoogeweg ziet (4e afslag). Als je deze weg afrijdt kom je bij een t-splitsing. Hier ga je linksaf de Steldijk op. Deze weg loopt langs de Oosterschelde.

Bij een zijweg maakt de Steldijk een kleine knik, Dit wordt de duikstek "Kattendijke" genoemd, waarschijnlijk omdat deze duikplaats het dichtst bij het dorp Kattendijke ligt.

Op de camping "Klein Stelle" kan je de duikflessen vullen en er is een restaurant. In het dorp Wemeldinge bevindt zich het duikcentrum Oktopussy.
Coordinaten (MOO-189): x=56,4 y=394,4
   Getijdentabel Wemeldinge
  dag   HW  +cm  LW  -cm

Correctie: -0:00    -0:00
Parkeer mogelijkheden: Goed
Afstand tot duikplaats: 100 m.
Diepte: -45
Stroming: Sterk
Obstakels: Geen
Te water gaan bij vloed: Eenvoudig
Te water gaan bij eb: lastig
Aanbevolen duikgetijde: HW & LW

  Noodnummers in het geval van calamiteiten:
 • Algemeen noodnummer: 112
 • Politie Zeeland: +31 900-8844
 • DAN Nederland: +31 223-658220
 • DAN Belgie: +32 800-12382
  Plaatsbepaling duikstek Kattendijke / Parking ten behoeve van de hulpdiensten (112)
 • "Kattendijke, parking hoek Steldijk en Kokuitsweg "

Laatste update: 17 juli 2009
Op- of aanmerkingen betreffende deze pagina, MAILTO: Ron Offermans