Keuzemenu Beheerder: Fred Luyben
Leerlingen

laatst bijgewerkt op  15-10-08

Aandachtspunten, zie ook de mededelingen:
Op 25 en 28 november 2008 organiseert de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Vrije Universiteit een nieuwe masterclass voor 5 en 6 vwo' ers. Het onderwerp van deze masterclass is 'Scholierenprotesten: heb jij ook meegedaan?'. Deze masterclass gaat over politiek protest in een globaliserende wereld met als voorbeeld de scholierenprotesten eind 2007.
Gekeken wordt onder andere naar hoe processen als globalisering en informatisering het politiek bedrijven beïnvloeden. De masterclass sluit daarbij perfect aan op het profiel C&M en het vak Maatschappijleer. Meer informatie
   
Eigenwijzer
Op deze site heeft Schooltv informatie voor de thema's VMBO verzameld. Voor Maatschappijleer zijn er meer dan 200 onderwerpen met tekst en video.
Je vindt op de Schoolbieb voor VMBO 3 en 4 materiaal over vijf thema's terug. Binnen elk thema vind je onderwerpen voor meer informatie en achtergronden, links, literatuur en artikelen.
Je vindt op de Schoolbieb voor HAVO en VWO drie thema's uitgewerkt terug. Binnen elk thema vind je onderwerpen voor meer informatie en achtergronden, links, literatuur en artikelen.
Geef je mening over hoe het verder moet in Europa. Op de site Nederland in Europa vraagt de regering je opvatting hierover in de vorm  van een vragenlijst. Wil je meer weten over Europa kies dan voor Internationaalplein.
Op deze site vind je thema's voor werkstukken, verpakt in zogenaamde 'werkstukpakketten'. Daarnaast helpt Werkstuknetwerk je met het maken van je (profiel)werkstuk of po.
Kennislink tracht wetenschappelijk materiaal toegankelijk te maken voor scholieren. Sinds 2005 ook artikelen over Maatschappijonderwerpen!
In deze weekkrant voor scholieren heeft het NRC Handelsblad een  aantal onderwerpen voor de thema's  Maatschappijleer verzameld voor werkstukken of presentaties.
De Grote Vooroordelen- en Discriminatietest Deze IKON-test bestaat uit 24 foto's. Door te kiezen kun je bij jezelf testen op vooroordelen of discriminatie.
Sociologiequiz Sociologiequiz
Hier tref je een paar vragen aan die misschien je sociologische fantasie prikkelen. Test met deze quiz of sociologie ook iets voor jou is!.

Het gamma-steunpunt heeft ook een aantal artikelen uitgewerkt voor Maatschappijleer, zoals over protestsongs, stereotypen, globalise-ring of Moslims in de wereld.
Discussie en debat
Een verzameling van fora, discussieplatforms en debatten waar u van harte welkom bent om uw mening te laten horen.
Maak je eigen memoryspel over een thema Maatschappijleer op www.memoryspelen.nl

 

Achtergrondinfo in kranten
Volkskrant dossiersStudiehuis NRCOnline krantenoverzicht

Examens Maatschappijleer 2 


Kennisnet examensite

Overheid, Tweede Kamer, EU, CBS,
VSV en rechtspraak
 

Vakredactie
De vakredactie van het Vaklokaal en de Community Maatschappijleer bestaat uit de volgende personen:
- Victor Gijselhart (Citogroep),
- Arthur Pormes (NVLM),
- Ton Olgers (lerarenopleiding VU),
 

Davindi Breng een voor maatschappijleer interessante website aan in Davindi!

 

Mail de vakredactie