PratenOnline

Het bijzondere van deze site is dat depressieve jongeren er anoniem een afspraak kunnen maken voor een online-chat met een oplossingsgerichte hulpverlener die ook ervaring heeft met jongeren.

Zijzelf zeggen erover:

"PratenOnline is een website voor jongeren tussen de twaalf en ongeveer twintig jaar. Je hoeft je niet zwaar down of depressief te voelen om op deze website terecht te komen, maar als je het wel bent, dan kunnen wij je misschien helpen met een online-chat. Of misschien ken jij wel mensen in je omgeving waarvan jij denkt dat ze iets aan onze site kunnen hebben?
We gaan niet eindeloos ouwehoeren, maar we gaan simpel kijken hoe we jouw problemen kunnen verlichten. En dat doen we door samen met jou naar oplossingen te zoeken, en naar je te luisteren via de chat.
Als je er achter bent gekomen dat je zwaar down en depressief bent, denk dan niet dat je een complete loser bent. Heel veel mensen hebben last van downgevoelens, maar hoe meer je ze verstopt, hoe zwaarder die rugzak wordt. Praten helpt! Chat die nare gevoelens je rugzak uit."