BRITAIN IN BRIEF
Een lessencyclus door Bas Trimbos gebaseerd op de CD-ROM van de Britse ambassade. De CD-ROM Britain in Brief (updated for 1998) is gratis verkrijgbaar bij de Britse Ambassade in Den Haag bestel via e-mail.

Britain in Brief start
Instructie lesbrieven docent
Instructie leerlingen lesbrief 1ZZ
Instructie leerlingen lesbrief 2
Lesbrief 1 - England
Lesbrief 1 - Wales
Lesbrief 1 - Scotland
Lesbrief 1 - Northern-Ireland
Lesbrief 2 - Education
Lesbrief 2 - Rest
Antwoorden

Instructieblad leerling lesbrief 1:

Met behulp van de CD-ROM "Britain in Brief" ga je van een aantal onderwerpen vragen beantwoorden. Lees eerst alle instructies door voordat je begint.

Instructies:

- Start de computer op (= zet de computer aan)
- Nadat de computer is opgestart doe je de CD-ROM in de CD-ROM speler
- Klik met de muis op "Moderne Vreemde Talen"
- Dubbelklik op "Britain"
- Zet je koptelefoon op
- De intro van het programma begint. Klik zomaar ergens met de muis als je niet naar de hele intro wilt luisteren
- Er verschijnt een venster met allerlei symbolen (rozen, klok enz.). Ieder symbool is een onderwerp. Door met de muis naar links, rechts, naar boven of naar onder te gaan kom je bij meer symbolen uit.
- Het eerste onderwerp wat je gaat doen is: "England". Klik op het symbool van "England" rode rozen
- Een scherm met "England" in het midden verschijnt
- Door met de muis heen en weer te gaan zie je dingen op het scherm bewegen. Als iets beweegt klik je 1 keer op de linker muisknop; er verschijnt een tekst, een beeldfragment (een symbool van een film verschijnt) of een geluidsfragment (een symbool met een mondje verschijnt). Door dit goed te bekijken of te beluisteren kun je de vragen op het vragenblad maken. Heb je het fragment niet meer nodig dan klik je nog een keer op de linker muisknop. Zo ga je verder tot je alle vragen van dit onderwerp hebt gemaakt
- Ben je klaar met "England", dan ga je met je muis naar het oranje blokje linksboven aan je scherm "Main menu". Klik hierop en kies het symbool van "Wales" gele narcissen. Maak dan de vragen bij "Wales". Hierna ga je weer naar het "Main menu" en kies je voor het symbool van "Scotland" de klok. Na ook deze vragen te hebben beantwoord ga je weer naar het "Main menu". Klik nu op het symbool van "Northern Ireland" groen klaverblad. Beantwoord ook deze vragen
- Ben je klaar met het beantwoorden van alle vragen en is er nog tijd over dan mag je zelf deze CD-ROM verder onderzoeken.
- Ben je klaar of ben je nog niet klaar en de tijd is om kies dan "Quit" rode bolkje onderaan de linkerkant van je scherm. Kies hierna nogmaals "Quit". Hierna klik je weer op je linker muisknop. Haal de CD-ROM uit de CD-ROMspeler. Sluit de computer af zoals dat hoort.
- Lever de CD-ROM met instructieblad en vragenblad in bij je docent. Je antwoorden hou jezelf bij. De volgende les worden kort de antwoorden besproken.

Succes, maar vooral veel plezier!!!

Top

Bas Trimbos

(Bijgewerkt door E-phase december 1999)