Twiske (paviljoen)

Bij het paviljoen zijn twee duikplaatsen. Je kan vanaf de steiger achter het paviljoen duiken of vanaf het surfstrand.

Op het surfstrand is een lijn uitgezet het water in om surfers (rechts) en duikers (links) te scheiden. Deze plek wordt veel gebruikt voor opleidingen omdat het hier erg eenvoudig is om het water in te gaan. Ook het zicht is hier redelijk vanwege de zandbodem. Als je rechtuit zwemt tussen de lijn en de naar links liggende boei kom je een ponton tegen. Die is nog afkomstig van de zandzuigers die de plas hebben uitgediept.

Vanaf de steiger moet je redelijk ver uitzwemmen om wat dieper te komen. Als je in het verlengde van de steiger uitzwemt kom je het wrakje van een zeilbootje tegen. Iets links van de boei bevindt zich een steil wandje.


Route

Vanaf de Coentunnel of vanuit de Zeeburgertunnel volgt men de borden Zaanstad. Dan de eerste afslag Zaanstad Oostzaan volgen. Vervolgens de borden Twiske. Als je het Twiske inrijdt ga je over een hoge brug, vervolgens kom je bij een T splitsing, daar ga je linksaf. Je volgt dan de alsmaar deze weg tot je het bord paviljoen tegen komt. Daar ga je linksaf. Dan kom je op een parkeerplaats, helemaal aan het einde daarvan is het surfstrand.


Moeilijkheids Tabel
StromingGeen
ZichtRedelijk
SteilheidFlauw
ObstakelsGeen
OrientatieMakkelijk
TewaterZeer makkelijk
Zeer makkelijke duikstek