Nieuwe Meer
Flora & Fauna
Bijzondere waarnemingen
Routebeschrijving

De duikplaats aan het nieuwe meer ligt in het recreatie gedeelte bij de oude Haagweg. Vanaf het parkeergedeelte loop je over een houten voetgangersbrug richting het water. Bij het water aangekomen zie je ongeveer zo'n honderd meter naar rechts een soort stenen pier. Het interessantste duikkgedeelte bevindt zich rond deze pier.

Flora & Fauna

In het Nieuwe Meer wordt over het algemeen niet zo veel gedoken. Dit komt met name vanwege het meestal matige zicht. Echter een paar weken per jaar zijn er (waarschijnlijk door massale sterfte van algen) prima omstandigheden. En met zicht tot wel 8 meter is het dan een heel interessante plas. Meestal zijn deze condities in het voorjaar. In de plas liggen veel wrakjes van bootjes maar ook veel autowrakken. In en om die wrakken wemelt het van de vis. Grote Snoeken, Snoekbaars, Baars, en men beweert dat er zelfs meervallen voorkomen, dit is niet onmogelijk aangezien het Nieuwe Meer in rechtstreeks contact staat met de Ringvaart

Hieronder staan de "eventuele" bijzondere waarnemingen die op deze duiklocatie zijn gedaan.

Wolhandkrabben, (Eigen waarnemingen R.O.)

Via het MOO project van de stichting Anemoon worden er zoveel mogelijk waarnemingen verzameld om inzicht te krijgen over wat er onderwater leeft in Nederland.


Route

Het Nieuwe Meer zit ingeklemd tussen de A9 de A10 en het Amsterdamse bos. Men neemt de afslag Sloten. Deze bevindt zich precies tussen de knooppunten Badhoevendorp en Nieuwe Meer. Vanuit de richting Amsterdam gaat men dan na de afslag de snelweg onderdoor. Meteen na nog geen 100 m. komt er een bocht naar links . Na deze bocht moet men rechtsaf (tegenover de ingang van het Hotel) een parkeerplaats op. Het beste is om weer zoveel mogelijk terug, parallel aan de weg waar je vandaan komt, een doodlopende weg in te rijden. Na zo'n 100 m. loopt deze weg inderdaad dood en hier ben het dichtst bij de duikplaats.

Tijdens nachtduiken kan het hier erg druk zijn, omdat het een ontmoetingsplaats is van homofielen. Als je snel laat blijken dat je hier bent om te duiken, zal je verder niet lastig gevallen worden.


Laatste update: 24 september 2003
Op- of aanmerkingen betreffende deze pagina, MAILTO: Ron Offermans