Klinkenbergerplas

De stek

De Klinkenbergerplas is gelegen in de gemeente Warmond. De diepte is ruim 25 meter. Het zicht varieert erg naar gelang het seizoen. Het kan wel tot 5 meter bedragen, maar meestal is het minder. De bodem bestaat uit zand en modder, maar op de plaats waar de dam de scheiding vormt met een tweede plas, is de hele helling bezaaid met bouwafval. Er bevinden zich een drietal duikplatforms, op 7, 11, en 20 meter en er zijn door duikverenigingen diverse objecten op de bodem geplaatst.

De visstand is goed. Er zit paling, snoek, baars, snoekbaars,en blankvoorn. En op de zanderige gedeelten vind je vaak modderkruipers. Er is geen scheepvaart, (verboden) behalve een enkele surfer.


Route

De Klinkenbergerplas ligt vlak naast de A44 (A'dam - Den Haag) ter hoogte van Warmond. Vanaf Amsterdam ga je richting Schiphol over de A4. Dan richting Den-Haag en bij het knooppunt Burgerveen op de rechter rijstroken blijven en de borden A44 Sassenheim, Leiden-West, Den-Haag centrum volgen. Verlaat de A44 bij afslag 6 Noordwijk, Voorhout, Oegstgeest-Noord. Bij de stoplichten aan het einde van de afrit linksaf onder de snelweg door. Na ongeveer 50 meter moet je linksaf, dit is de toegangsweg naar de Klinkenberger Plas die vanzelf uitkomt op een parkeerplaats. Het is het handigst om zoveel mogelijk aan het einde van de parkeerplaats te parkeren.


Moeilijkheids Tabel
StromingGeen
ZichtRedelijk
SteilheidFlauw
ObstakelsGeen
OrientatieMakkelijk
TewaterZeer makkelijk
Zeer makkelijke duikstek