Wemeldinge Oost ( 71 )
Flora & Fauna
Bijzondere waarnemingen
Routebeschrijving
Getijdentabel

Duikplaats "Wemeldinge oost" ligt aan het westelijke havenhoofd van het kanaal door Zuid-Beveland.

Hier te water gaan heeft alleen zin als je naar het wrakje wilt wat in het verlengde ligt van het havenhoofd.
Verder is hier niet veel te zien. De bodem bestaat voor het grootste gedeelte uit slik. Zelfs rondom de golfbreker is niet veel begroeiing. Bovendien is het oppassen geblazen dat je niet te dicht bij ingang van het kanaal komt. De hele dag door komen hier grote rijnaken het kanaal in- of uitvaren.

Flora & Fauna

Bij gebrek aan stenen die als ondergrond dienen voor heel veel levensvormen lijkt het vaak of een zand of slikbodem vrij levenloos is. Niets is minder waar. Vlak onder de oppervlakte krioelt het van het leven. Allerlei soorten wormpjes en garnaaltjes leven hier in zelf gemaakte kokerjes of gangetjes. Uiteraard trekt dit ook weer rovers aan die gespecialiseerd zijn in het opgraven van deze diertjes. Vooral platvissen zijn hier erg behendig in. Bovendien gebruiken platvissen de losse bodem als dekmantel zodat zij zelf weer tegen rovers zijn beschermd.

Hieronder staan de "eventuele" bijzondere waarnemingen die op deze duiklocatie zijn gedaan en gemeld aan de "SPUISLUIS" van de stichting Anemoon

Via het MOO project worden er zoveel mogelijk waarnemingen verzameld om inzicht te krijgen over wat er onderwater leeft in Zeeland.


Duikplaats "Wemeldinge oost" ligt in het Noorden van het Zeeuwse eiland Zuid-Beveland

Als je vanuit Schouwen-Duiveland komtga je richting Goes. Via de Zeelandbrug kom je eerst in Noord-Beveland. Als je de weg blijft volgen (richting Goes), kom je al na een tiental kilometers, via een brug over het sluizencomplex, in Zuid-Beveland. Nog even door rijden tot de stoplichten. Bij de stoplichten linksaf over de Langestraat naar Wilhelminadorp. Dwars door het dorp heen de brug over en meteen rechtsaf. Borden Kattendijke volgen. Eerst door een bungalowpark naar een dijkweggetje, dat is de Kattendijksedijk. Als je deze dijk volgt kom je vanzelf op de dijk langs de Oosterschelde. Deze dijk afrijden tot in Wemeldinge.

Vanuit het Noorden Oosten en Belgie ga je richting Bergen op Zoom, om dan via de A58 richting Vlissingen te rijden. Dan neem je de afslag Kapelle (34). Je rijdt via de Biezelingsestraat het dorp in. Bij een t-splitsing ga je rechtsaf de Ooststraat in. Bij een rotonde ga je rechtdoor, over de N671 richting Wemeldinge. In Wemeldinge aangekomen ga je rechtsaf het dorp in.

Aan de oostzijde van de jachthaven bevindt zich camping Linda. Achter deze camping ligt de duikplaats "Wemeldinge oost"

In het dorp Wemeldinge bevindt zich het duikcentrum Oktopussy.
Coordinaten (MOO-196): x=59,6 y=393,3
   Getijdentabel Wemeldinge
  dag   HW  +cm  LW  -cm

Correctie: -0:00    -0:00
Parkeer mogelijkheden: Weinig
Afstand tot duikplaats: 100 m.
Diepte: 30 m.
Stroming: Sterk
Obstakels: Haveningang
Te water gaan bij vloed: Eenvoudig
Te water gaan bij eb: Redelijk
Aanbevolen duikgetijde: LW

Laatste update 29 februari 2004
Op- of aanmerkingen betreffende deze pagina, MAILTO: Ron Offermans