Vuilnisbelt ( 80 )
Dieptekaartje
Flora & Fauna
Bijzondere waarnemingen
Routebeschrijving
Getijdentabel

"Vuilnisbelt" vreemde naam voor een duikplaats en heeft ook zeker geen betrekking op het onderwaterlandschap.
Je kan de auto parkeren naast het hek van de vuilnisbelt omdat de weg niet helemaal doorloopt tot de duikstek. Er loopt wel een fietspad aan de Oosterscheldezijde. Als je bij de dijk naar rechts kijkt kan je de duikstek Gorishoek zien liggen.

Dieptekaartje

Om bij de duikplaats te komen moet je ongeveer 100 meter langs de dijk wandelen in zuidelijke richting tot de bocht waar de dijk in oostelijke richting afbuigt. Je kan precies op de hoek het water betreden. De bodem gaat vanaf hier vrij gelijkmatig naar beneden. Op de helling liggen veel begroeide stenen tot een diepte van 20 m. maar er zitten ook kale stukken zand tussen. Onder de 20 m. zal je niet veel stenen meer vinden. De helling loopt nog wel door tot 30 m. Aan de rechterzijde, vanaf de hoek, liggen meer veenblokken.


Hermaea bifida Blauw roodwier Doorzichtige zakpijp met 3 openingen veranderlijke steurgarnaal Zeeanjelieren


Flora & Fauna

Vanwege het afwisselende karakter van de bodem is het leven hier ook erg gevarieerd. Het wemelt hier van de verschillende soorten garnaaltjes en krabbetjes. Als je heel goed zoekt kan je hier het "opvallende", maar erg kleine Porceleinkrabbetje vinden. Tussen de lege Oesterschelpen vinden veel kleine bodemvissen een goede schuilplaat. Ondanks dat deze plek ver verwijderd ligt van de verbinding met de open zee kan je hier ook Zeebaarzen en in het voorjaar Sepia's tegenkomen.

Hieronder staan de bijzondere waarnemingen gedaan op deze duiklocatie en gemeld aan
de "SPUISLUIS" of het "FORUM" van de stichting Anemoon

Massaspons, 20-10-2007 Johanna Bolhuis

Via het MOO project worden er zoveel mogelijk waarnemingen verzameld om inzicht te krijgen over wat er onderwater leeft in Zeeland.

De duikplaats de Vuilnisbelt ligt in het zuiden van het eiland Tholen

Vanuit het Noorden en Westen: via Rotterdam naar het Hellegatsplein. Bij het Hellegatsplein op de A29 blijven, richting Steenbergen. Bij Dinteloord stopt de snelweg en gaat over in de N259. Je blijft deze weg volgen langs Steenbergen richting Bergen op Zoom, tot een splitsing met de N286 richting Tholen. Hier ga je rechtsaf naar Tholen.

Vanuit het Zuiden: ga je richting Bergen op Zoom, via de A58. In Bergen op Zoom hou je de borden Steenbergen aan. Als de A58 stopt gaat hij over in de N259. Als je de borden Tholen blijft volgen kom je vanzelf op de N286.

De N286 loopt dwars door het dorp Tholen. Je blijft deze weg volgen richting Poortvliet. Ook bij de afslag met de N659 (richting Goes) blijf je rechtdoor rijden naar Poortvliet. In Portvliet aangekomen kom je bij een rotonde, deze neem je voor de helft en blijft rechtdoor rijden richting Scherpenisse. Even voorbij Scherpenisse ga je linksaf de West Kerkseweg in. Deze gaat over in de Koningsweg en na een kruising weer over in de Krengeweg. Bij de eerstvolgende kruising ga je linksaf de Platteweg in. Je rijdt nu zo ver mogelijk door naar de dijk (Gatweg). Hier parkeer je de auto.

Vullen: Naast restaurant de Zeester bij Gorishoek is duikcentrum Blue Voyage Diving gevestigd, waar gevuld kan worden, of anders Sub ocean in Steenbergen.

Coordinaten (MOO-167 ): x=65,2 y=393,7
   Getijdentabel Zierikzee
  dag   HW  +cm  LW  -cm

Correctie: -0:00    -0:00
Parkeer mogelijkheden: Matig
Afstand tot duikplaats: 500 m.
Diepte: -30
Stroming: Redelijk
Obstakels: Geen
Geschikt voor beginners: Nee
Geschikt voor groepen: Ja
Aanbevolen duikgetijde: HW & LW.
Te water gaan bij vloed: Eenvoudig
Te water gaan bij eb: Moeilijk

Laatste update: 13 februari 2009
Op- of aanmerkingen betreffende deze pagina, MAILTO: Ron Offermans