Schelphoek ( 42 )
Flora & Fauna
Bijzondere waarnemingen
Routebeschrijving
Getijdentabel

Belangrijk!

Vanwege werkzaamheden aan de zeewering die ook onderwater zijn uitgevoerd is het dieptekaartje niet meer van toepassing.

Je moet er wat voor over hebben om bij het water te komen. Vanaf de pakeerplaats moet je bijna een halve kilometer over de dijk lopen maar de lange wandeling is de moeite waard. Als je het water eenmaal hebt bereikt kan je meteen afdalen, zonder dat je grote stukken hoeft te snorkelen. Plan je duik goed want het kan hier behoorlijk stromen.

Rijkswaterstaat heeft op deze, in het verleden prachtige, duikplaats fosforslakken gestort die het biologische leven naar alle waarschijnlijkheid totaal heeft vernietigd. Of en wanneer zich dit gaat herstellen moet de toekomst uitwijzen?

Hieronder staan de bijzondere waarnemingen gedaan op deze duiklocatie en gemeld aan
de "SPUISLUIS" of het "FORUM" van de stichting Anemoon

Via het MOO project worden er zoveel mogelijk waarnemingen verzameld om inzicht te krijgen over wat er onderwater leeft in Zeeland.

De duikplaats Schelphoek ligt in het Zuid/Oosten van Schouwen-Duivenland tussen Burgh-Haamstede en Zierikzee.

Als je vanuit het Noorden komt via de Brouwersdam: Via de N57 richting Zierikzee volgen. Na twee keer linksaf te zijn gegaan kom je op de N59. Na de splitsing met de N653 (richting Brouwershaven) nog ongeveer 1 km. richting Zierikzee. Dan rechtsaf een klein weggetje in. Dat is de Hoosjesweg.

Vanuit het Zuiden en Oosten: Vanuit Zierikzee richting Burgh-Haamstede. Nadat je aan de rechterzijde een molen bent gepasseerd neem je de 2e weg links, dat is de Hoosjesweg.

Aan het einde van de Hoosjesweg komt er een bocht naar links en gaat de Hoosjesweg over in de Inlaagweg. Hier is een parkeergelegenheid waar je de auto kan parkeren.

Pas op voor autokrakers !! Vanwege de afgelegen locatie van de parkeerplaats en de grote afstand tot het water is kans op een auto inbraak hier vrij groot.

Vulstations in de buurt zijn duikcentrum de Kabbelaar en duikcentrum de Grevelingen in Scharendijke, of De Witte boulevard in Renesse.
Coordinaten (MOO-133): 46,50 / 411,80
   Getijdentabel Zierikzee
  dag   HW  +cm  LW  -cm

Correctie: -0:20    -0:15
Parkeer mogelijkheden: Redelijk
Kans op inbraak : Groot
Afstand tot duikplaats: 450 m.
Diepte: -60
Stroming: Sterk
Obstakels: Geen
Geschikt voor beginners: Nee
Geschikt voor groepen: Ja
Aanbevolen duikgetijde: LW.
Te water gaan bij vloed: Eenvoudig
Te water gaan bij eb: lastig

  Noodnummers in het geval van calamiteiten:
 • Algemeen noodnummer: 112
 • Politie Zeeland: +31 900-8844
 • DAN Nederland: +31 223-658220
 • DAN Belgie: +32 (0)2/262 22 82
  Plaatsbepaling duikstek Schelphoek ten behoeve van de hulpdiensten (112)
 • Duikplaats 42 "Hoek Hoosjesweg/Inlaagweg".

Laatste update: 29 oktober 2008
Op- of aanmerkingen betreffende deze pagina, MAILTO: Ron Offermans