Ossehoek ( 13 )
Flora & Fauna
Bijzondere waarnemingen
Routebeschrijving
Tabel

Dieptekaartje

Deze duikplaats ligt niet ver van de zeer populaire duikplaats Nw Kerkweg, maar toch zal men hier in de regel veel minder duikers tegenkomen. Je moet er dan ook iets meer voor over hebben. Als je de auto in de haven hebt geparkeerd, zal je nog zo'n 250 m. over een smal paadje moeten lopen.
Bij de strekdam aangekomen heb je de keuze om over de strekdam naar het einde van deze strekdam te lopen en daar te water te gaan, of om gelijk aan de oostzijde van de dam te water te gaan, maar dan moet je een heel stuk door heel ondiep water heen waden. Op zo'n 100 m. uit de kant gaat de bodem dan (vooral vlakbij de strekdam) steil naar beneden.

Flora & Fauna

Vanwege de lange strekdam en de steile helling met basaltblokken kan hier, als er veel wind staat, een flinke stroming staan. Deze elementen zorgen voor een uitbundige begroeiing en redelijk veel leven. Je vindt hier: Zeedonderpadden, Puitaaltjes,
grote Zeenaalden en soms een Zwarte grondel die zich probeert te verstoppen in een lege Oester.
Op het steile gedeelten, vlak bij de pier, groeien veel Druipzakpijpen en sponzen, zoals de Broodspons.

Hieronder staan de bijzondere waarnemingen gedaan op deze duiklocatie en gemeld aan
de "SPUISLUIS" of het "FORUM" van de stichting Anemoon

12 oktober 2008 - Goudkammetje Pectinaria koreni - Silvia
14 september 2008 - Trekkersvis - T C Veltman en M Groonheim

Via het MOO project worden er zoveel mogelijk waarnemingen verzameld om inzicht te krijgen over wat er onderwater leeft in Zeeland.

Duikplaats "Ossehoek" ligt op Schouwen-Duiveland niet ver van de Brouwersdam

Vanuit de richting Rotterdam heb je twee mogelijkheden: via Zierikzee of via Goederee-Overvlakke over de Brouwersdam. Het ligt aan de drukte welke route het snelste is.

Als je via de Brouwersdam reist, over de N57, moet je al voor het einde van de dam rechts voorsorteren richting Scharendijke. Na de afslag links onder de weg door. T-splitsing links, daarna eerste rechts.

Als je via Zierikzee reist, over de N59, Na Zierikzee richting Burgh-Haamstede tot de splitsing met de N57, Daar ga je over de N59 richting Scharendijke. Onder aan de afslag Scharendijke ga je rechtdoor, daarna eerste weg rechts.

Als je bij de dijk bent aangekomen ga je de eerste weg rechts (Elkerzeeseweg) tot het duikcentrum "de Grevelingen". Vlak voor het duikcentrum ga je linksaf de Boutlaan op, deze gaat vanzelf over in de Langendijk. Na een kleine 2 kilometer wijkt de dijk naar rechts. In deze bocht sla je linksaf (haven van Den-Osse). Op de kade van de haven kan je parkeren. het is dan nog wel een paar honderd meter lopen naar de stek. Via een smal pad wandel je langs de dijk. De duikstek ligt aan het einde van de meest westelijke pier.

Let op!! In de zomer staat de auto in de haven redelijk veilig, maar in de winter en 's avonds is het hier oppassen geblazen dat de auto niet wordt leeg geroofd.


Coordinaten (MOO-113): 51,40 / 418,50
Parkeer mogelijkheden: Goed
Kans op inbraak : Groot
Diepte: -35
Afstand tot duikplaats: 250 m.
Geschikt voor beginners: Ja
Geschikt voor groepen: Ja
Obstakels: Haveningang
Vulstations: Kabbelaar (ook kluisjes)
Grevelingen
Dolphins Brouwershaven

    Noodnummers in het geval van calamiteiten:
  • Algemeen noodnummer: 112
  • Politie Zeeland: +31 900-8844
  • DAN Nederland: +31 223-658220
  • DAN Belgie: +32 (0)2/262 22 82
    Plaatsbepaling duikstek Ossehoek ten behoeve van de hulpdiensten (112)
  • Duikplaats 13 "Jachthaven Den Osse"

Laatste update: 5 januari 2008
Op- of aanmerkingen betreffende deze pagina, MAILTO: Ron Offermans