Lokkersnol ( 35 )
Bijzondere waarnemingen
Routebeschrijving
Getijdentabel

Belangrijk!

Vanwege werkzaamheden aan de zeewering is het van 1 januari tot 15 oktober 2008 waarschijnlijk niet mogelijk op op deze plaats te duiken.

Voor meer informatie zie: projectbureau Zeeweringen.

Lokkersnol is een strekdam waar je en flink eind voor moet lopen om er te komen. Vanaf de kop van de strekdam kom je meteen op een mooi begroeide helling die tot 20 meter diepte doorloopt. Er is van alles te zien, wat betreft flora & fauna.

Hieronder staan de bijzondere waarnemingen gedaan op deze duiklocatie en gemeld aan
de "SPUISLUIS" of het "FORUM" van de stichting Anemoon

Via het MOO project worden er zoveel mogelijk waarnemingen verzameld om inzicht te krijgen over wat er onderwater leeft in Zeeland.

De duikplaats Lokkersnol ligt in het midden van het eiland Schouwen-Duivenland, dichtbij Zierikzee.

Als je vanuit het Noorden komt via de Brouwersdam: Via de N57 en de N59 naar Zierikzee. Bij Zierikzee aangekomen neem je de eerste afslag het dorp in, dit is de Laan v. Sint Hilaire.

Vanuit het Zuiden en Oosten: Via de N59 naar Zierizee. Bij Zierikzee richting Burgh-Haamsteede, Nog voordat je Zierikzee hebt verlaten en nadat je aan de rechterzijde het Texaco tankstation bent voorbij gereden, neem je de laatste afslag Zierikzee in. Dat is de Laan v. Sint Hilaire.

Als je de Laan van Sint Hilaire inrijdt krijg je al heel snel rechts de Boerenweg. Deze kan je niet inrijden dus neem je de volgende weg rechts, dat is de Haringvlietstraat. Deze ga je in en rijdt deze af tot de Grevelingenstraat. Bij de Grevelingenstraat ga je rechts tot je weer bij de Boerenweg komt, hier ga je linksaf. De Boerenweg rijdt je helemaal af tot je aan het einde van de weg bij de dijk komt. Hier is een parkeergelegenheid.

Als je bovenop de dijk staat zie je dat links in de verte de dijk naar het Zuiden wijkt. Een stuk verder wijkt hij weer terug naar het Noorden, Daar bevindt zich ook een strekdammetje. Bij elkaar is dat wel een afstand van zo'n 900 meter. Aan het einde van dat strekdammetje is de duikplaats.

Let op!! Deze duikplaats is niet echt populair bij veel duikers, dus auto krakers zullen hier ook wel niet zoveel komen als bij de populaire duikstekken. Toch is het bij dit soort afgelegen parkeerplaatsen altijd link om je auto onbeheerd achter te laten.

Dichtstbijzijnde vulstations zijn het duikcentrum de Kabbelaar of duikcentrum de Grevelingen In Scharendijke


Coordinaten (MOO-140 ): x=51,1 y=407,8
   Getijdentabel Zierikzee
  dag   HW  +cm  LW  -cm

Correctie: -0:50    -0:25
Parkeer mogelijkheden: Redelijk
Kans op inbraak : groot
Afstand tot duikplaats: 900 m.
Diepte: -20
Stroming: Sterk
Obstakels: Geen
Te water gaan bij vloed: Eenvoudig
Te water gaan bij eb: Latig
Aanbevolen duikgetijde:---

  Noodnummers in het geval van calamiteiten:
 • Algemeen noodnummer: 112
 • Politie Zeeland: +31 900-8844
 • DAN Nederland: +31 223-658220
 • DAN Belgie: +32 (0)2/262 22 82
  Plaatsbepaling duikstek Lokkersnol ten behoeve van de hulpdiensten (112)
 • Duikplaats 35 "Eind van Boerenweg".

Laatste update: 13 februari 2009
Op- of aanmerkingen betreffende deze pagina, MAILTO: Ron Offermans