Ras Mohamed


Ras Mohamed is beschermd natuurpark vlak bij Sharm el Sheikh. Er kan hier als de stroming het toelaat van de kant af gedoken worden. Maar er worden vanaf Sharm el Sheikh ook veel boottripjes naar deze duikplaats georganiseerd.
Een paar honderd meter vanaf de kant bevinden zich twee kleine ronde eilandjes. Het zijn eigenlijk de twee toppen van één vanaf de bodem opreizend rif. Shark-Reef het meest oostelijke eilandje heeft onderwater aan de oost en noordoostzijde een prachtige steile drop-of naar tenminste 50 m. diepte. Hier zwemmen enorme scholen met verschillende soorten vis langs het rif in het open water.


De helling van de drop-of is prachtig begroeid met verschillende soorten harde en zachte koralen. De diversiteit van zich daar tussen de koraaltakken levende vissen is enorm. Meer naar het zuid/westen ligt een ondiep kanaal (15 tot 18 meter) naar het andere eiland Jolanda. Ten zuiden hiervan wordt het ook hier weer minder diep. Hier liggen de overblijfselen van de lading van het vrachtschip de Jolanda. Deze bestaat hoofdzakelijk uit sanitair (w.c.'s en wastafels).