DUIKLOCATIES IN NOORWEGEN - DISTRICT ROGALAND - PLAATS EGERSUND
1:Skarvoy - 2:Lyngöy - 3:Malmbrygga - 4:Haven - 5:Tingelset - 6:Stabbssaettet - 7:Larselodden - 8:Lille Svetlingen - 9:Argentina

LyngöyLyngöy is een eiland iets ten westen van de haveningang van Egersund. Recht tegenover het eiland, op het vaste land, ligt een klein plateau vlakbij het water. Dit is een prima ankerplaats en men kan deze plek ook via een wandeling bereiken. Daarom wordt dit plateau ook wel gebruikt als uitvalsbasis om meerdere duiken te maken rond het eiland Lyngöy en dat is zeker de moeite waard. Aan de zuidzijde van het eiland bevindt zich een steile heling die afdaalt tot ruim 30 meter. Op de bodem van wit schelpzand liggen het en der verspreid flinke rotsblokken die mooi begroeid zijn met Zeedahlia’s, Steenkoraaltjes en Dodemansduim. Als het tijd wordt om de duik af te maken ga je langzaam naar het noordoosten, daar wordt de zandbodem langzaam ondieper.


Je kan ook opstijgen naar de plek waar zich een nauwe kloof bevindt op het eiland. Op die plek zijn er onderwater een paar nauwe doorgangen. De wanden en plafonds zijn prachtig begroeid met verschillende soorten Zeeanemonen.


Reacties en aanvullingen op deze pagina E-mail Ron Offermans
Laatste update 14 juni 2006