DUIKLOCATIES IN NOORWEGEN - DISTRICT ROGALAND - PLAATS EGERSUND
1:Skarvoy - 2:Lyngöy - 3:Malmbrygga - 4:Haven - 5:Tingelset - 6:Stabbssaettet - 7:Larselodden - 8:Lille Svetlingen - 9:Argentina

HavenVlakbij de Jachthaven Hovland (Egersund) ligt een klein schiereiland. Op de punt daarvan staat een huisje met een lichtbaken. Je kan het bereiken door langs de jachthaven te rijden en het eerste overharde pad links in te rijden. Aan het einde kan je parkeren bij het huisje.

Het zicht is hier een stuk minder dan meer op zee bij de eilanden. Toch is het biologische leven hier opmerkelijk rijk aan diversiteit. Als je richting vaargeul gaat wordt het snel dieper. Zorg wel dat je opstijgt bij het lichtbaken en niet midden in de vaargeul. Buiten de ferry varen er ook regelmatig vissersschepen en pleziervaartuigen de haven in en uit. Het lawaai dat die schepen maken is ook duidelijk te horen.
De zandbodem wordt afgewisseld door grote steenblokken. Op de blokken groeien Zeedahlia's en enorm grote Dodemansduimen. Op 15 meter diepte ligt een blok steen zo groot als een flinke schuur. Aan de onderkant zitten een paar holen. Een van die holen wordt bewoond door een enorme Zeewolf. Buiten de Zeewolf zijn er hier, vooral 's nachts, heel veel andere vissoorsten te vinden zoals Heek, Kabeljauw, Poon enz.


Onderwaterfoto's uit Noorwegen.


Reacties en aanvullingen op deze pagina E-mail Ron Offermans
Laatste update 14 juni 2006