DUIKLOCATIES IN SCHOTLAND ST. ABBS MARINEPARK: - EYEMOUTH -

St. Abbs

Het haventje St Abbs stelt niet voor en telt slechts een tiental huizen omringt door steile rotsen. Ondanks dat zijn er toch een paar huizen met bed & breakfast en een klein restaurantje te vinden.
In het weekend wordt de parkeerplaats aan het water totaal in beslag genomen door duikers en hoor je her en der de compressors brommen. Het is dan ook een komen en gaan van bootjes volgestouwd met duikers. Er is zelfs een behoorlijk groot toilethuis, dus met alles is rekening gehouden om het de duikers zoveel mogelijk naar de zin te maken.
Bij hoog water kun je gelijk vanaf de parkeerplaats het water in lopen. Het duikgebied ligt dan op zo’n 50 meter snorkelen en bestaat uit een aantal kleine rotseilandjes waar je tussendoor of omheen kunt duiken. Bij laagwater zijn die eilandjes praktisch niet te bereiken vanaf de parkeerplaats, maar dien je de Zuidpier af te lopen. Dit is een wandeling van een paar honderd meter, maar daar kan je, als de weeromstandigheden het toelaten zowel bij hoog als bij laagwater het water in.

De weersomstandigheden en met name de golfhoogten bepalen voor een groot gedeelte of je überhaupt in St. Abbs kunt duiken. De kust ligt hier onbeschermd en volledig bloot aan de grillige Noordzee. Dus plan je duiktrip goed en misschien ook wel belangrijk om te vermelden dat er helaas geen nachtduiken kunnen worden gemaakt bij St. Abbs omdat het voor teveel overlast zou zorgen in zo'n kleine haven. Dus voor nachtduiken kun je beter uitwijken naar Eyemouth.

Kelp en dodemansduim Dodemansduim ------------ ------------ Galathea
Meer foto's uit Schotland.

Reacties en aanvullingen op deze pagina E-mail Ron Offermans
Laatste update 26 mei 2005