DUIKLOCATIES IN SCHOTLAND ST. ABBS MARINEPARK: - ST. ABBS -

Eyemouth

Eyemouth is een wat grotere plaats en iets minder pittoresk dan St. Abbs, maar heeft ook goede duikmogelijkheden. In de haven van Eyemouth bevindt zich het duikcentrum Aquastars. Het duikcentrum biedt duiktrips aan naar in de buurt gelegen ondewaterriffen (zie de site van Aquastars).

Verder zijn er een aantal plaatsen waar vanaf de kant kan worden gedoken. Zo is er een doodlopend pad dat rechtstreeks vanaf het duikcentrum naar zee loopt. Aan het einde van het pad kan de auto worden geparkeerd. Dan is het nog een klein stukje lopen over een aangelegd betonnen paadje van een afwateringsbuis. Dit paadje leidt naar een plek waar je goed het water in kunt. Je komt dan uit bij een kanaaltje tussen de vaste wal en een aantal kleine eilandjes. Als je links uitzwemt zwem je onderwater tussen 2 wanden in die allebei mooi begroeid zijn met Dodemansduim en Zeedahlia's. Helaas ligt er op de bodem nogal wat afval zoals: autobanden, kabels enz. Let wel op de stroming die aan de buitenzijde van eilandjes loopt en zorg vooral 's nachts dat je niet teveel afdrijft zodat je wel weer op dezelfde plaats het water kan verlaten. Bij een opkomende deining is het anders erg lastig om het water weer te verlaten.

Aan de andere kant van Eyemouth (Noordzijde) ligt een camping hoog boven op een klif. Vandaar uit loopt een pad naar ongeveer 25 meter naar beneden. Dit is ook een bekende duikplaats.

Trivia Galathea Zeekomkommer Steenkoraaltje Spinkrab
Meer foto's uit Schotland.


Reacties en aanvullingen op deze pagina E-mail Ron Offermans
Laatste update 26 mei 2005