Bronnen......

Nieuw!! - We zijn druk bezig een nieuwe databank met bronnen en links te vullen.

Neem alvast een kijkje in de nieuwe
bronnenbank van het biologielokaalWeb  Nieuws  MP3  Afbeeldingen 

Geluiden van dieren, vogels, insekten ...en de natuur!

FindSounds.com - Zoeken naar geluiden op het web
Help Geluidstypen

De bronnen op deze pagina zijn ingedeeld in categorieën (zie linkerkolom). De lijst wordt doorlopend aangepast.

Andere Biolokalen

bioplek, het biologielokaal van SG Cambium (Zaltbommel).
Methode: Nectar (onderbouw en mavo), Biologie Actief en Synaps (tweede fase).

Biolink, het biologielokaal van SG Bogerman (Sneek).
Methode: Biologie voor jou.

BIOdoen (Biologie interactief - TRQ) voor klas 1 en 2 van de basisvorming.
Methode: Biologie voor jou.

Biologydepartment van de Europese School.

De onderwijswebring Biologie (www.leren.nl). Leer op Internet, breid je kennis uit en ontwikkel jezelf. Bepaal zelf wat je leert, waar en hoe. Hier vind je duizenden online kennisbronnen over allerlei onderwerpen.

BioZoek, Nederlandse Biologie Website. Zoeken op begrippen, soorten, trefwoorden en natuurlijk zoeken met diverse zoekmachines

Het Internet Biologielokaal.

Biologieweb met informatie over celleer en erfelijkheid.

Alchemielab, met 350 links voor de vakken biologie, natuurkunde, scheikunde en wiskunde (kijk onder www.exe).


Verzamelingen Biologielinks

Kennislink, een project van Stichting Weten.

Biology Online is a site dedicated to providing basic to advanced information in the field of Biology, to be used free of charge to all those visiting.

www.leren.nl, met heel, heel veel links biologie.

Huiswerk favoriet, verzamelsite van IDG en Veronica, met links naar o.a werkstukken, boekverslagen etc.

Biologie-verzamelpagina, een volle dochter van Startpagina, met verwijzingen naar alle andere 'biologische' dochters, over: Apen, Biotechnologie, Crocussen, Dolfijnen en Ezels, Fluitekruid, Ganzen, Hamsters, Insecten, Juffers, Kleiduiven, Luiaards en Mieren, Neten, Ooievaars en Primaten, Quercus robur (Zomereik, dus bomen), Reuze(n)schilpadden, Struisvogels, Tureluurs en Uilskuikens, Vlinders, Wetenschap, Xenotransplantatie, IJsduikers & IJsvogels en Zzzzz..........oeken, zoeken, zoeken naar zzzz...oekmachines.


Anatomie:

On-line je hele lichaam uit het hoofd leren (anatomisch dus). Engelstalig.

Hersenen, links naar sites over hersenen.

Zoek de zeven verschillen tussen jouw hersenen en die van een ezel, lama en een kangeroe. Engelstalig.

Anatomische beelden. Engelstalig.

Hart en bloedsomloop. Door het Franklin Institute Science Museum. Onderzoek het hart. Volg de bloedsomloop. Hoe hou je je hart gezond. De geschiedenis van het hart. Engelstalig

Het Oog, een plaatje met uitleg. Engelstalig

Kijk maar eens hier dan zie je hoe je lichaam werkt. Engelstalig

.... Of bekijk je liever het lichaam van binnen. Engelstalig

En hier zie je hoe het lichaam in plakjes er uitziet. Engelstalig

Hersenen, hersenen en nog eens hersenen Ee opsomming van bruikbare links over de werking van onze hersenen. Ook over hersenonderzoek. Engelstalig.

Ontleedt eens een (amerikaanse) kikker. Of een andere

Nog een andere kikker. Engelstalig

Snij eens een mens in plakjes Het lichaam van een (dode) amerikaan is in flinterdunne plakjes gezaagd die als digitale plaatjes zijn opgeslagen.(Visual Human Project). Ook zijn computerscans en MRI (Magnetic Resonance Imaging) Scans beschikbaar.


ANW:

Nederlandse scholieren maken mooie websites over allerlei onderwerpen die binnen ANW passen. Kijk eens op de site van ThinkQuest. Er is ook een Nederlandse site met achtergrond informatie.

Ben je bezig met het vak ANW? Neem dan een kijkje in het ANW-lokaal van de Digitale School.


Biotechnologie:

Portalsite Biotechnologie, met meer dan 200 links vind je natuurlijk bij de dochter van .....

Zegen of Zonde, is een website over biotechnologie en ontwikkeld door het Universiteitmuseum Utrecht. De site geeft informatie over de tentoonstelling Zegen of zonde die nog tot en met 9 juni 2002 te zien is. Daarnaast kunnen docenten en leerlingen lesmateriaal en lessuggesties rechtstreeks vanaf de site downloaden.

Biotechnologie Net is een nieuwe site gemaakt door de Universiteit van Wageningen. Speciaal gericht op havo- en vwo-scholieren en docenten, maar natuurlijk ook geschikt voor iedereen die iets over biotechnologie wil weten. We helpen zij je verder met het maken van werkstukken, lekker makkelijk dus.

Prachtig, een nieuwe site over genetische manipulatie (NRC). Via animaties kom je alles te weten over DNA, genen en (schrik niet) genetische manipulatie

Een knorrig idee; bestel een orgaan of ledemaat, van varkenshart tot varkenspootjes; kortom alles over xenotransplantatie. Nog meer informatie over dit onderwerp: AVS-Proefdiervrij, Dierenbescherming en voor een kritische analyse xenotransplantatie-vraagstukken. Niet genoeg?...., dan hier nog wat buitenlands materiaal van Canadese voorstanders en Amerikaanse tegenstanders.

Het COGEM adviseert over de risico's voor mens en milieu van toepassingen van GGO's, en over de veiligheidsmaatregelen die daarbij genomen moeten worden ter bescherming van mens en milieu. Daarnaast heeft de COGEM de taak om te signaleren als er aan activiteiten met GGO's maatschappelijke of ethische aspecten verbonden zijn.

De Alternatieve Konsumentenbond geeft informatie over produkten en produktiemethoden in relatie tot milieu, Derde Wereld, dierenwelzijn, gelijke kansen en arbeidsomstandigheden. o.a. gentechnologie.

Animal Freedom is een nieuwe site op internet. De site is opgericht uit protest tegen dierenmishandeling in de bio-industrie.
Ook jongere kinderen kunnen hun vragen stellen. Tevens een link naar Kids for Animals, de jeugdclub van de Dierenbescherming.


Dieren en planten en....:

Interactief herbarium, alsof je buiten staat! (Leon Dahmen)

De natuurkalender is een nationaal educatief/ wetenschappelijk waarnemingsprogramma dat zich richt op het in kaart brengen van terugkerende verschijnselen in de natuur. Voorbeelden van jaarlijks terugkerende verschijnselen zijn het moment van bloei, bladontplooiing en bladval maar ook de start van vogeltrek en het verschijnen van vlinders of andere insecten.

Vlinders.....vlinderen, aan de vlinderstichting doorgeven welke vlinders je hebt gezien maar ook kun je er veel informatie vinden over vlinders.

Varkens, varkens en nog meer varkens

  "Luister even beste varken
  De boer moet even met jullie praten
  We hebben het tot nu toe erg fijn gehad met elkaar
  Maar nu wordt alles anders
  Er komen vreemde meneren en die nemen jullie mee
  Ja, jullie gaan allemaal dood"

De naam vleermuis komt van 'vleugelmuis', maar een vleermuis heeft niets met een muis te maken. De vleermuis is het enige zoogdier ter wereld dat echt kan vliegen.

Vogels, foto's, zang, verspreiding. Informatie en foto's over 168 broedvogels en wintergasten die in Nederland voorkomen. Je kunt de zang of roep online beluisteren.

Paddestoelen zijn anders dan andere levende wezens. Een paddestoel is zeker geen dier, maar een plant is het ook niet. Ze hebben geen bladgroen om zonlicht op te vangen. Bovendien kunnen ze groeien in het donker.

In het Paleozoïcum moet deze geheimzinnige boom over de hele wereld verspreid zijn voorgekomen. Ik heb het over Ginkgo biloba.

Piepshow...oh. In een nestkast tegen de gevel van het Universiteitsmuseum, in de Oude Hortus hebben koolmezen hun nest gebouwd. Het vrouwtje heeft hierin nu al een aantal eieren gelegd. Kijk mee.

Alles over dierentuinen, inclusief een complete dierendatabase. Of heb je liever een Dinosaurus op je scherm?

Over orchideeën en de verspreiding binnen Europa. Wetenschappelijke namen, dat wel.

Hier vind u informatie over het wilde of Przewalski paard en zijn terugkeer naar Mongoli.

Vogels kijken de onderzoeksvraag van de maand mei 1998. In mei legt elke vogel een ei. Eind april - begin mei zie je in het zuiden en westen van ons land hoog boven in de lucht de Gierzwaluwen zweven. Je herkent ze aan hun prachtige vlucht en eigenaardige geluid. Een week later worden ze pas boven Groningen gesignaleerd. Deze maand alles over vogels.

Leer eens een plantje uit je hoofd of beter kijk op de Plantenpagina

Wil je iets anders dan alleen biologie in de klas? Neem dan een kijkje op de pagina's van NJN (Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie). De NJN is een vereniging voor jongeren van 12 tot 25 die activiteiten organiseert op het gebied van veldbiologie en natuurbeheer.

Potvissen gestrand de onderzoeksvraag van de maand december 1997. Op 29 en 30 november 1997 standden vijf potvissen op de Nederlandse kust. De karkassen van de dieren trokken enorm veel belangstelling. In de daaropvolgende dagen vonden nog eens 18 potvissen de dood op stranden in Duitsland en Denemarken.

Wilde dieren kijken in Burgers Zoo Arnhem. Eng hoor.

Zeehondencrèche Pieterburen geeft informatie over ..... eh, zeehonden.

The Electronic Zoo Zeer uitgebreide lijst met links die betrekking hebben op allerlei soorten dieren. Vaak alleen geschikt voor universitair en hoger beroeps onderwijs. Engelstalig. Het is zeker geen plek om leuk plaatjes van dieren te bekijken, alhoewel die soms wel te vinden zijn op gelinkte sites.

Plaatjes van apen, het lijkt wel of je in een spiegel kijkt.

Het Berenbos (International Bear Foundation) Nederlandstalige informatie over beren en het berenbos in Ouwehands Dierenpark

Determineer een boom met DRYADE een Nederlandstalige gegevensbank met gegevens over in ons land voorkomende bomen. Met plaatjes, algemene kenmerken, bodemeisen, groeiplaatseisen, enz.

De Stichting Publieke Zaken beantwoordt allerlei vragen, dus ook biologische. Ze geven binnen twee weken antwoord! (snel hè).

Flora van Europa On Line. Nog "in aanbouw". Ongeveer 350 soorten met foto beschikbaar, de meeste Mediterraan.

ETI is een instituut in A'dam, o.a. verbonden met de UvA (Universiteit van Amsterdam), dat via een wereldwijd netwerk informatie verzameld over alle soorten ter wereld en hiervan een gegevensbestand opbouwt.

JNM, de Jeugdbond voor Natuur- en Milieustudie. Voor leerlingen die zelf onderzoek willen doen.

Koeien. Alles over deze dieren. Naast mooie plaatjes zijn er ook links met andere plekken waar informatie over koeien te vinden is.

Informatie over vlinders in Nederland en België vind je bij de Vlinderstichting.
...maar ook kijken naar vlinders.

Dutch Butterfly WWW Pages helaas engelstalige site over de Nederlandse vlinders.

Wil je in je omgeving onderzoek doen aan vlinders? Maak dan gebruik van de complete Vlinder-CD-Rom (IBN-producten - Software).

Vogels kijken in Nederland of naar vogels luisteren.

Voor geluiden van een paar weidevogels Japi's pagina.

Zoogdieren in het Sevilleta National Wildlife Refuge. Deze dieren kom je allemaal tegen in een nationaal park in de USA! (Engelstalig)

Krokodillen. Engelstalige site met een opsomming van sites die zich bezig houden met deze brave dieren.

Gedrag van mieren rond broodkruimels.


Embryonale Ontwikkeling

Ontwikkeling van een kippenembryo, kortom van ei tot kuiken.

The Visible Embryo (engelstalig) laat prachtige plaatjes en filmpjes zien van de embryonale ontwikkeling vanaf de bevruchting.


Erfelijkheid

Voorlichtingscentrum over erfelijkheid.

Virtueel practikum Drosophila (engelstalig). Hier kunnen kruisingsexperimenten met het bananenvliegje virtueel worden afgehandeld.


Faculteiten Biologie

Vrije Universiteit Amsterdam, Biologie

Universiteit van Amsterdam, Biologie

Utrecht, Biologie

Leiden, Wiskunde en Natuurwetenschappen

Wageningen, Zoologie

Nijmegen, Natuurwetenschappen

Groningen, Biologie


Gezondheid:

De verzamelpagina van biomedische onderwerpen.

De CZ Gezondheidssite Medic Info is zo’n nieuw ontwikkelde gezondheidsdienst. Deze website biedt naast een medische encyclopedie een keur aan informatie op het gebied van Vakantie en Gezondheid, Lifestyle en Levensfasen. Je kunt ook een virtueel lichaam bekijken. Alle onderwerpen en gegevens zijn overzichtelijk gerangschikt en deskundig beschreven. De inhoud staat bovendien onder toezicht van Nederlandse artsen.

Welke schoolziekte heb je vandaag? Zoek het uit op de op de site van de Nationale Gezondheidslijn. Deze site biedt gratis onafhankelijke informatie over meer dan 1200 medische onderwerpen (van aambeien tot zwemmerseczeem), dagelijks gezondheidsnieuws, een medische brochureservice, een gepersonaliseerde nieuwsbriefservice en nog veel meer.
Let op: Informatie is nu ook rechstreeks te ontsluiten via de pagina Hulp bij.....

Laboratorium is de internetsite vóór en dóór medewerkers van Nederlandse biomedische en chemische laboratoria en is bedoeld om informatie te verkrijgen en/of uit te wisselen over onderwerpen die te maken hebben met het laboratorium en hun medewerkers.

De Digitale Dokter is een startpunt voor iedereen die op zoek is naar betrouwbare medische informatie op Internet.

Het Digitale Ziekenhuis Prachtige site met veel informatie over allerlei ziekten. Het is wel even zoeken, maar daarvoor is het ook een ziekenhuis.

..en als je liever gezond wil blijven ga dan even langs bij de nepdokter; pardon de Netdokter. Ook in het Engels.

..of als je toch al van plan was om arts te worden bezoek dan het Artsennet.

Medisch Centrum Internet geeft antwoorden op vragen betreffende je gezondheid.

Voel je je niet zo lekker? Breng dan eens een bezoek aan een Medisch Laboratorium. Je zult verbaasd zijn over het onderzoek dat hier gedaan wordt.

Verzameling van links over gezondheid.

De onderzoeksvraag van de maand januari 1998 van de Universiteit van Amsterdam gaat over de verschrikkleijke ziekte Kanker.

De Stichting Anorexia en Boulimia Nervosa heet een eigen homepage met informatie over deze veel voorkomende gezondheidsproblemen. ook is er informatie over lesmateriaal.

Vereniging Spierziekten Nederland. Informatie over spierziekten.

Taaislijmziekte. Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting geeft informatie over deze aangeboren afwijking.

Syndroom van Klippel-Trenaunay, een aangeboren aandoening met als symptomen wijnvlekken, spataderen en overgroei van bot-en/of weke delen.

Lymfeklierkanker. Informatie over deze vorm van kanker en de Hodgkin Contactgroep.

Borstkanker. Het Landelijk Contactorgaan Begeleiding Borstkankerpatiënten geeft hier uitgebreide informatie o.a. over borstzelfonderzoek.

Overzicht van Patiëntenverenigingen.


Java Applets:

Drie verzamelpagina's met o.a. biologische applicaties: pagina 1 en pagina 2 Engelstalig

Prachtige HIV-animatie van Roche.


Microscopie:

Lichtmicroscopische technieken en eigenschappen van licht. Het is voorzien van heldere uitleg (verdeeld over allerlei hoofdstukken, in totaal honderden pagina's) en met meer dan 200 fraaie kleurentekeningen en interactieve javascript 'experimenten'.

The virtual cell. Je ziet een plaatje van een planten-cel. Met korte uitleg. Als je op een onderdeel klikt zoom je daarop in. Je kunt ook draaien, een organel uitkiezen, enz.

Micro-organismen Zoek naar micro-organismen in één van de verschillende groepen. (Engelstalig)

Eencellige organismen. Hier vind je allerlei foto's van eencellige organismen (vooral diatomeeen of kiezelwieren). De meeste zijn gemaakt met behulp van een lichtmicroscoop enkele met een elektronenmicroscoop.(Engelstalig)


Musea:

Het populair wetenschappelijk museum Het Museon in Den Haag, met een rondleiding en overzicht van de tentoonstellingen.

Natuur-Historisch Museum Londen. Engelstalig, maar erg uitgebreid en mooi.

Bezoek ook eens het huis van Darwin

Het Natuurhistorisch museum van Los Angeles. Informatie over het museum, virtuele tentoonstellingen en links naar vele andere musea

Scripps Institution of Oceanography. Een instelling die onderzoek doet naar het leven in zeeën en oceanen.

Teylers Museum. Een virtuele rondleiding door een van de oudste natuurwetenschappelijke musea van ons land (o.a. fossielen)

American Museum of Natural History A number of Online Scientific exploration are available at this museum's web site.


Natuur & Milieu:

Stichting Veldwerk Nederland ontwikkelt educatieve producten en programma's, zoals lesmateriaal en leermiddelen, nascholing op maat, natuurwerkweken, veldstudiecursussen en zomerkampen, grootouder-kleinkinddagen, training en advies, workshops en conferenties en het onderwijsblad Natuur aan de Basis. Veldwerk Nederland beschikt voor haar werk over veldstudiecentra te Apeldoorn, Orvelte en Veere.

Biodiversity, een van de meest complete verzamelsite over biodiversiteit. Als je hier niet vindt wat je zoekt, dan blijft alleen de bibliotheek nog over.

Milieu Centraal, voor practische en betrouwbare milieu-informatie over alles rond, boven, onder, in en om het huis. Je kunt ook rechstreeks naar het alfabetisch overzicht.

Natuur en Milieu Overijssel , een zeer actieve stichting op het terrein van natuur en milieu en NME. De stichting is opgericht als koepel voor de lokaal actieve natuur- en milieugroepen. Op dit moment zijn zo'n tachtig (ja, je leest het goed: 80!) plaatselijke organisaties in Overijssel aangesloten.

Stichting veldstudie Hei- en Boeikoop voor het stimuleren van veldwerk in het onderwijs. Dus lekker naar buiten voor veldwerkprojecten. Je wordt gelukkig begeleid door deskundigen.

Trek je schoenen uit, gooi ze weg en leg je voeten op tafel. Want hier de enige echte korte langeafstandswandeling, waar je geen spieren voor nodig hebt. Trouwens, vergeet je knapzak niet. .

Verzameling van links over natuur & milieu, met o.a. de thema's: Waddenzee en zure regen (pH=3).

ENO- Environment Online, gewoon even kijken en op je in laten werken.

Leuke site voor in de basisvorming over milieu en duurzame energie.

El Niño de onderzoeksvraag van de maand november 1997. Veel wetenschappers geloven dat El Niño grote invloed heeft op het weer in de gehele wereld. De bosbranden in Indonesië en de sneeuwstormen in Colorado (VS) dit jaar zijn volgens wetenschappers voorbeelden van de invloed van El Niño. In de opdracht ga je meer leren over dit bijzondere weerkundige fenomeen.

OCEAN98 is een stichting, die in samenwerking met de Intergovernmental Oceanographic Commission van de UNESCO en de Water Branch van de UNEP informatie en educatie over oceanen, zeeen en kustwateren verspreid.

Vanuit deze pagina kunt u op zoek gaan naar wereldwijde informatie over milieuvraagstukken. Of nu terugkeren naar de Antenna Onderwerpsindexen. Andere Antenna Onderwerpsindexen op dit terrein zijn Ecologie en Energie. Ook zeer gericht zoeken naar onderwerpen rond duurzame ontwikkeling en milieu en groen, groener, groenst bij de EcoMarkt en Natuurweb.

Het Milieuloket. Fraai uitgevoerde nederlandstalige site met uitgebreide informatie over milieukwesties (broeikaseffect, verdroging, verzuring, enz. enz.), organisaties op milieugebied, tips voor thuis, zoeken op trefwoord, natuur in ons land, nieuws, enz.. Zeer de moeite waard. Opgezet door het Parlementair Documentatie Centrum.

Waterland biedt informatie over water. Er komen o.a. aan de orde actuele gegevens m.b.t. het water in de grote rivieren, watervervuiling, waterorganismen, enz.

De Kleine Aarde biedt informatie over milieuvriendelijk wonen, tuinieren, enz. Je kunt ook een virtuele rondleiding krijgen op dit milieucentrum in Boxtel

De Vereniging Milieudefensie biedt informatie over allerlei acties die zij voeren en gevoerd hebben om ons milieu te beschermen.

De Alternatieve Konsumentenbond geeft informatie over produkten en produktiemethoden in relatie tot milieu, Derde Wereld, dierenwelzijn, gelijke kansen en arbeidsomstandigheden.

De Stichting Duinbehoud legt uit waarom zij geen nieuwe stad voor de kust wil hebben.

De Vereniging tot behoud van het IJsselmeer biedt informatie over deze plas water en legt uit waarom die behouden moet blijven.

De Waddenzee (InterWad), de ontmoetingsplaats voor informatie en meningen over de Waddenzee.
Kijk ook even op de site van de Waddenvereniging.

Het tropisch regenwoud

Greenpeace International (Engelstalig) Het laatste nieuws, een bibliotheek en links naar milieu pagina's van anderen.

JNM, de Jeugdbond voor Natuur- en Milieustudie. Voor leerlingen die zelf onderzoek willen doen.

Aktie Strohalm; relatie Milieu en Economie (Ja, dat is mogelijk!).

Environmental Database for Schools. This database aims to provide secondary school pupils with objective information on the co-existence of engineering and the environment. It covers such topic as Acid Rain, Global Warming, and Alternative Energy.


Verslaving

De Stichting Informatievoorziening Verslavingszorg houdt een Landelijk Alcohol en Drugs Informatiesysteem LADIS bij met daarin o.a. statistische gegevens op dit gebied.

Het Boumanhuis is een van de grootste verslavingsinstituten in Nederland. Het verzorgt in de regio Zuid-Holland-Zuid preventie, crisisinterventie, hulp, begeleiding, consultatie en reclassering voor mensen die problemen hebben met alcohol, drugs, medicijnen of gokken.

Zefalo is een computerspel ontwikkeld om jongeren de gevaren van (overmatig) alcoholgebruik te leren kennen. Het duurt wel even om het van het Web af te halen !


Voeding

Voedingscentrum, gezond, lekker en veilig eten, maar ook over biotechnologie en biologische landbouw.

Our Voedingsmiddelentabellen are much bigger! Kortom, de Amerikaanse voedingsmiddelentabellen. Voer het product in en alle ingrediënten rollen eruit.

De studie Levensmiddelentechnologie van de LU Wageningen heeft een nieuwe site opgezet op het gebied van levensmiddelen. De site is een vraagbaak, waarop bezoekers vragen kunnen stellen over alles dat betrekking heeft op levensmiddelen, samenstelling, ingredienten, houdbaarheid, productie, verpakking, noem maar op.

De Stichting Publieke Zaken beantwoordt vragen over o.a. voeding en consumeren. Ze geven binnen twee weken antwoord!

Kijk op de pagina's van Animal Freedom, als je gezond wilt blijven. Het gaat over eten en niet gegeten worden.


Voortplanting en sexualiteit

Alles wat je altijd al wou weten of vragen kom je tegen bij de lief kus seks vasthouden vrijen houden van-site;
......en voor schuttingtaal neem je een kijkje in het Sexwoordenboek.

Niet zo flauw, even iets waar je soms niet om heen kunt of mag gaan.
Alles over Sexuele Overdraagbare Aandoeningen oftewel SOA; maar voor het zover is: je lichaamstaal, dus ook erotiek en van de Rutgers Stichting Spiekboekje voor het vrijen.

De Nederlands Instituut voor Sociaal Sexuologisch Onderzoek (NISSO), heeft een database met liefst 55.000 boeken, rapporten, congresbundels, tijdschriften, artikelen en brochures over seksuologische onderwerpen. Er is een aparte database voor AIDS en voor Seksualiteit en wetgeving.

Alleen voor meiden
...... en voor jongens en meisjes die met vragen zitten als: Ben ik nu ook zó!? - Hoe vertel ik het mijn ouders? - Hoe vrij ik veilig? - Welke praatgroepen of instanties zijn er nog meer? - Is er ook iets voor jongeren? - Allochtoon én homoseksuele gevoelens? - Wat zou ik kunnen doen met dit relationele probleem? - de organsiatie De organisatie Gay & Lesbian Nederland geeft antwoord.

Spreekuur De Leidse Liefdescursus voor gevorderden, dus ok voor jou. Met de volgende onderwerpen: Verliefd... spreken of zwijgen?; Bang voor vrouwen... wat nu?; Ware Liefde en Valse Minnaars; Liefde komt vanzelf... of niet?; Valentijnsdag: durven en... doen; Valentijnsdag: Kans of crisis?; Romantisch flirten; Voor altijd eenzaam? Welnee! en ...Kiezen of delen?


© 2001, 2002, 2003 Steef Steeneken, Bionet-ICT.