Community aardrijkskundeZoeken community:


Zoeken voor aardrijkskunde:


Of gewoon bladeren in Davindi.


Op TV voor aardrijkskunde?

edugis_partner

Lesmateriaal

Database (alleen leden-inlog).
Nog geen inlog?
Inschrijven rechtsboven.


Snelmenu


Vragen?

Voor vragen over de website, lidmaatschap, nieuwsbrief etc. kun je de beheerder mailen.


Geolinks

Een landen-overzicht. Per werelddeel gesorteerd. Kaarten, sociale- en fysische informatie en evt. multimedia staan klaar voor gebruik.


Aanmelden bron
Klik op de afbeelding om een voor ons vak interessante website aan te brengen
Trainingen voor community leden.

De Digitale School verzorgt in samenwerking met Kennisnet workshops waarin je digitaal lesmateriaal maakt dat direct in de les te gebruiken is. Niet alleen het lesgeven wordt hierdoor een stuk makkelijker, je leert op deze manier ook om te gaan met e-mail, internet en diverse computerprogramma's.
Er zijn zowel workshops voor beginners, als voor gevorderden. Docenten uit basis- en voortgezet onderwijs begeleiden de workshops. Uit ervaring weten zij welke vragen er leven als het gaat om computers op school. Na afloop van de cursus wordt via de communities ondersteuning aan de deelnemers geboden.
Meer informatie  of
Aanmelden


Nieuwe workshop voor community leden.
De Digitale School heeft voor meer gevorderde docenten een nieuwe workshop toegevoegd aan haar aanbod:

Workshop Lectora.
U leert werken met het programma Lectora. Daarmee kunt u lessen en toetsen maken die via het web continue beschikbaar zijn.

Daarnaast biedt De Digitale School de zogenaamde De Workshop Carrousel met 6 workshops van verschillend niveau: beginners en gevorderden. Gedurende een training kunt u aan 2 workshops deelnemen.

De trainingen vinden plaats in de Kennisnetruimte, museum Nemo, Amsterdam (naast het Centraal Station) op woensdagmiddag 13.30 - 17.00 uur. De kosten bedragen 80 euro voor de gehele middag.
De trainingen zijn toegankelijk voor docenten die lid zijn van een community. Het lidmaatschap van een community is gratis.

De trainingen zijn praktisch van opzet: u zit zelf achter de computer en wat u leert, kunt u direct toepassen in de les.

Aanmelding en meer informatie via www.digischool.nl/trainingen
 


Train de trainer

Train de trainer
In het programma Train-de-trainer volgen één of meer personen in uw school een speciale training in het verspreiden van hun kennis op het gebied van Kennisnet, ICT en verschillende didactische werkvormen.
Lees verder...

Workshops

Regelmatig verzorgt de community workshops voor haar leden. Zo zijn er workshops GIS en Wintoets geweest. Via de nieuwsbrief worden de leden op de hoogte gehouden van de data en onderwerpen.

Zelf een idee over een workshop of er een zelf willen geven?
Informeer bij de community manager

Nascholing aan de VU Amsterdam: 2006


'Gis in de klas' en 'Klimaatverandering'.
Lees verder..